Twee nieuwe jonge molenaars

Op donderdag 17 juni 2021 was het dan eindelijk zover dat Ramon Kroes en Jurre Riphagen konden aantonen dat ze het molenaarsvak verstaan. Het examen werd afgenomen op de molen D’ Olde Zwarver in Kampen door de landelijke examencommissie van de vereniging De Hollandsche Molen.
Eindelijk. Niet door de onvoldoende inzet van een ieder, maar door diverse externe omstandigheden.

Ze kwamen al op hun 14e naar de molen en waren toen al zeer enthousiast. De minimum examenleeftijd was toen 18 jaar. Pogingen van het team om die landelijke norm naar beneden te krijgen hadden geen succes. Wel is de minimum leeftijd om te mogen starten met de opleiding naar 14 jaar gebracht.

Toen de tijd rijp was om examen te mogen doen, kwam het corona-virus opdagen. Iedereen was voorzichtig, vooral met bijeenkomsten. Er werd met meer en minder succes naar oplossingen gezocht. Uiteindelijk heeft dat ruim een halfjaar vertraging opgeleverd.

Het molenteam heeft met deze twee jonge mannen een geweldige uitbreiding gekregen. We kunnen heel veel van elkaar leren en het molenaarsvak een nieuwe en verjongende impuls geven.

Behalve het team van Daams’ Molen hebben ook velen in het hele land bijgedragen aan hun kennis en vaardigheden en hun enthousiasme voor molens. Dank daarvoor.

Ramon en Jurre, namens alle betrokkenen bij de molen, de Stichting Vaassens Molen, de Vereniging Vrienden van Daams’ Molen en de rest van het team:

VAN HARTE GEFELICITEERD MET JULLIE GETUIGSCHRIFT.

 

 

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.