Nieuwe MIO (Molenaar in Opleiding) bij Daams’ Molen

Zaterdag 30 april was Channa van Harmelen op Daams’ Molen voor een eerste kennismaking met de molen en het molenteam. Zij was zo enthousiast dat ze zich direct als MIO heeft aangesloten bij het team en ook bij het Gilde van Vrijwillig Molenaars. Hierdoor kan ze direct gebruik maken van de faciliteiten van het Gilde.

Daams’ Molen kwam op haar spoor op een voorlichtingsdag bij de Wenumse Watermolen, waar vrijwilligers werden gezocht voor de watermolen. Het team van Daams’ Molen heeft daarbij geholpen, met o.a. een presentatie van Dirk Brouwer. Hij opperde daarin ook de mogelijkheid om naar Vaassen te komen als daar belangstelling voor bestond. Channa heeft daar toen direct al op gereageerd.

Het molenteam is heel blij met haar komst. Door haar komt er weer wat jong bloed in het team en mogelijk een vrouwelijke kijk op het geheel. Daarnaast is het voor het team weer een opfrisbeurt van de molenkennis en die over te dragen en daarmee bij te dragen aan uitbreiding van het nationale molenaarsbestand.

 

Channa, welkom bij Daams’ Molen. Wij hopen onze liefhebberij voor de molen op je over te kunnen dragen.

Namens alle betrokkenen bij Daams’ Molen: De Stichting Vaassens Molen, de Vereniging Vrienden van Daams’ Molen en het molenteam.

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.