Vreugdestand

Vreugdestand

In 2019:

Op 12 juni slaagde Jurre Riphagen voor zijn HAVO-examen. Daarvoor werd de molen uiteraard weer in de vreugd gezet en nu met een schooltas in top.

Andries en Ria Higler waren op 15 oktober 50 jaar getrouwd. Daarom de molen in de vreugd gezet en een spandoek opgehangen.

In 2018:

Op 26 april stond de molen in de vreugd met de vlag in top voor Jurre Riphagen (16) en Arie Oudesluijs. Jurre is door burgemeester H. van der Hoeve gedecoreerd met het Jeugdlintje voor zijn inzet op de molen (zie hier). Arie Oudesluijs, o.a. voorzitter van de Vereniging Vrienden van Daams’ Molen, kreeg de versierselen van “Lid in de Orde van Oranje-Nassau”.

Op 20 juni was er weer een vreugdemoment. Toen was molenaar Gerrit 50 jaar getrouwd met Joke. Om daar extra aandacht op te vestigen hadden de overige molenaars een groot spandoek gemaakt en dat aan de stelling gehangen.

In 2017:

Op 19 april stond de molen in de vreugd met de vlag in top voor Ramon Kroes (14). Hij is door burgemeester H. van der Hoeve gedecoreerd met het Jeugdlintje voor zijn inzet op de molen.

Op 7 december is het ambacht van molenaar toegevoegd aan de representatieve lijst immaterieel erfgoed van UNESCO.

Op 9 december is de hoofdteller voor de tweede keer van 999.999 op 000.000 gesprongen, d.w.z. dat de molen de 2 miljoenste omwentelingen heeft gemaakt sinds de reconstructie in 1990

In 2016:

Op 30 mei zijn de MIO-ers Dirk Brouwer en Gerrit Gramser geslaagd voor het molenaarsdiploma van de “Vereniging De Hollandsche Molen” op de molen “De Kroon” in Arnhem.

Op 29 juni heeft de molen zijn 100.000e omwenteling van dit jaar maakt. Een mijlpaal om even blij van te worden.

En op 25 oktober is Ruud Geerligs op de molen “Werklust” in Oene geslaagd voor zijn molenaarsdiploma van de “Vereniging De Hollandsche Molen”.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.