Vreugdestand

Vreugdestand

In 2023:

Op 9 december is onze Molenaar In Opleiding (MIO) Channa van Harmelen geslaagd voor het regionaal examen bij de afdeling Gelderland van het Gilde van Molenaars.
Helaas waren we qua tijd niet in staat om aansluitend de molen in de Vreugdestand te zetten. En een aantal dagen later is het niet meer zo toepasselijk. Helaas. In maart volgend jaar hopen we dit goed te maken als ze slaagt voor het landelijk examen.

In 2022:

Op 28 mei trouwde Hidde Scholten, bestuurslid van de Stichting.

Op 2 juli slaagde Jurre Riphagen voor zijn propedeuse en Ramon Kroes voor zijn HBO-4. Daarnaast zullen er vele anderen zijn die ook geslaagd zijn. Voor hen allen staat de molen in de vreugd.

In 2021:

Op 19 mei stond de molen in de vreugd voor twee gouden echtparen; Ruud en Ineke Geerligs en Willemijn en Nico Poort. Tevens hing er een spandoek aan de molen waarop dat kenbaar werd gemaakt.

Op 10 juni slaagde Jurre Riphagen voor zijn VWO-examen. Daarvoor werd de molen uiteraard weer in de vreugd gezet en ook nu met een schooltas in top.

Op 17 juni slaagden Ramon Kroes en Jurre Riphagen voor hun landelijke examen van de de Vereniging de Hollandsche molen. Daarvoor ging de vlag uit, de molen in de vreugd en werden spandoeken opgehangen.

In 2020:

In de maanden april en mei stond de molen niet echt in de vreugd, maar werd er een rood hart in de top-wiek gehangen om daarmee de mensen in de zorg een hart onder de riem te steken voor hun inzet in de corona-bestrijding.

Op 28 november slaagden Ramon en Jurre voor hun toelatingsexamen van de afdeling Gelderland van het Gilde van Vrijwillige Molenaars.

In 2019:

Op 12 juni slaagde Jurre Riphagen voor zijn HAVO-examen. Daarvoor werd de molen uiteraard weer in de vreugd gezet en nu met een schooltas in top.

Andries en Ria Higler waren op 15 oktober 50 jaar getrouwd. Daarom de molen in de vreugd gezet en een spandoek opgehangen.

In 2018:

Op 26 april stond de molen in de vreugd met de vlag in top voor Jurre Riphagen (16) en Arie Oudesluijs. Jurre is door burgemeester H. van der Hoeve gedecoreerd met het Jeugdlintje voor zijn inzet op de molen (zie hier). Arie Oudesluijs, o.a. voorzitter van de Vereniging Vrienden van Daams’ Molen, kreeg de versierselen van “Lid in de Orde van Oranje-Nassau”.

Op 20 juni was er weer een vreugdemoment. Toen was molenaar Gerrit 50 jaar getrouwd met Joke. Om daar extra aandacht op te vestigen hadden de overige molenaars een groot spandoek gemaakt en dat aan de stelling gehangen.

In 2017:

Op 19 april stond de molen in de vreugd met de vlag in top voor Ramon Kroes (14). Hij is door burgemeester H. van der Hoeve gedecoreerd met het Jeugdlintje voor zijn inzet op de molen.

Op 7 december is het ambacht van molenaar toegevoegd aan de representatieve lijst immaterieel erfgoed van UNESCO.

Op 9 december is de hoofdteller voor de tweede keer van 999.999 op 000.000 gesprongen, d.w.z. dat de molen de 2 miljoenste omwentelingen heeft gemaakt sinds de reconstructie in 1990

In 2016:

Op 30 mei zijn de MIO-ers Dirk Brouwer en Gerrit Gramser geslaagd voor het molenaarsdiploma van de “Vereniging De Hollandsche Molen” op de molen “De Kroon” in Arnhem.

Op 29 juni heeft de molen zijn 100.000e omwenteling van dit jaar maakt. Een mijlpaal om even blij van te worden.

En op 25 oktober is Ruud Geerligs op de molen “Werklust” in Oene geslaagd voor zijn molenaarsdiploma van de “Vereniging De Hollandsche Molen”.