2015

Onderwerpen:

  1. [Tijdens carnaval was Daams’ Molen het middelpunt van de optocht]
  2. [Na 10 jaar is het VVV-kantoor weer terug in de molen]
  3. [Rustpunt “Wandelen voor water” in Daams’ Molen]
  4. [Oplaadpunt voor Electrische fietsen aan Daams’ Molen]
  5. [Daams’ Molen in Daams’ Molen]

Tijdens carnaval was Daams’ Molen het middelpunt van de optocht

Vaassen kent een lange carnavalstraditie, en zoals ieder jaar start het carnavalsweekend met de sleuteloverdracht onder de Wieken van de molen. Carnaval zelf wordt gevierd in het sportcomplex ”De Wieken” Naast de molen, en om de feestvreugde nog verder te verhogen speelde het Friese Dweilorkest De Heegemer Dekdweilers die vanaf de omloop hun klanken lieten horen. En twee jonge dames maakten tijdens de carnavalsoptocht nog leuke reclame voor de molen waarin u natuurlijk terecht kunt voor een heerlijk kop koffie of thee, een heerlijke lunch of een biertje.

IMG_5134IMG_5293


Na 10 jaar is het VVV-kantoor weer terug in de molen

Trots kan het bestuur van Daams’ Molen melden dat na 10 jaar het VVV kantoor weer terug is in Daams’ Molen.

10 jaar geleden moest het VVV in Vaassen sluiten door schaalvergroting. Nu de regionale VVV organisatie afgelopen jaar failliet is gegaan is door de Stichting Promotie Gemeente Epe het VVV kantoor in Epe overgenomen, en heeft zij als hoofddoel weer in de dorpen als toeristisch kantoor aanwezig te zijn.
De uitbater van Daams’ Molen. Eric Veldhuis is bereid gevonden naast zijn werkzaamheden in de Koffie- en theeschenkerij ook de toerist te willen helpen met informatie over al het moois wat het dorp Vaassen te bieden heeft.
In de kelder staan inmiddels een aantal mooie kasten met informatiefolders, Veluwse streekproducten, fiets- en wandelroutes en nog veel meer.

IMG_5035

IMG_5029


Rustpunt “Wandelen voor water” in Daams’ Molen

Op woensdag 18 maart was de sponsorloop ‘Wandelen voor Water’, waarbij kinderen van groep 7 en 8 van basisschool de Violier uit Vaassen en de Sprenge ui Emst met 6 liter water 6 km liepen voor het goede doel. Alle kinderen werden op de molen opgewacht voor een lunch en een korte rondleiding door de molen. Het was een heel gezellig drukte!

26NKS20150318_0361   32_FOT4456   33_FOT4465

35_FOT4471  34_FOT4470  28NKS20150318_0372


Oplaadpunt voor Electrische fietsen aan Daams’ Molen

Vanaf vandaag kunnen elektrische fietsen worden opgeladen tijdens een bezoek aan Daams’ Molen.
De molen beschikt over drie oplaadpunten die gratis kunnen worden gebruikt. Uiteraard is het de bedoeling om tijdens het opladen te genieten van een heerlijke kop koffie of thee of van een rondleiding in de molen.

oplaadpunt fietsen

Via de website www.oplaadpunten.nl worden fietsers op het nieuwe oplaadpunt gewezen, waarbij via het lezen van een QR-code een app kan worden gedownload waarop alle oplaadpunten in de regio worden aangegeven.


Daams’ Molen in Daams’ Molen

Er is de afgelopen tijd door de molenaars hard gewerkt aan de expositiezolder van Daams’ Molen, waar nu in volle glorie een model van Daams’ Molen te zien is.
De geheel als schaalmodel nagebouwde versie van Daams’ Molen is geplaatst in het midden van de expositiezolder, waardoor de bezoeker rondom het model kan lopen om hem te bewonderen.

Vandaag is ook speciale verlichting aangebracht in de expositiezolder waardoor zowel foto, kunst als andere exposities perfect kunnen worden uitgelicht.
Met deze verlichting is wederom een lang gekoesterde wens in vervulling gekomen.

molen in molen2

Verder ligt er voor de bezoekers van Daams’ Molen nu een prachtige informatiebrochure klaar waarin de geschiedenis van Daams’ Molen is beschreven.